Vanliga frågor

Bron på bana Fortet

Hur gammal måste man vara för att få spela?

Man måste vara 18 år. Du som är mellan 15-18 år måste ha ett intyg ifrån målsman. Du som är under 15 år måste ha med dig målsman.

Hur många bollar går det åt?

Köp till boll utanför paketet: Ett rör = 150 boll = 120 kr. Genomsnittsbesökaren gör av med 2-4 rör boll men en del köper upp till 8 rör.

Vad ska man ha med sig?

Skor att springa i. Lämplig klädsel att ha under kamouflagedräkten är T-shirt och kortbyxor (man blir väldigt varm).

Gör det ont?

Det kan göra ont. Ofta blir man träffad från långt avstånd men en träff som kommer från närmre håll göra ondare. Man får ej markera (skjuta) någon inom 3 meter, då skriker man istället ”Du är träffad!”.

Vad är safezone?

Safezone (skyddszonen) är ett område som är omringat av skyddsnät. Där har man skyddspipa på markören och kan ta av sig masken. När man blivit träffad återvänder man alltid hit.

Bana Fortet

Träff eller inte?

För att det ska räknas som en träff skall bollen gå sönder. När man är träffad skriker man ”Träffad!”, sträcker upp markören i luften och går till safezone.

Hur länge spelar man?

1-3 timmar.

Går färgen bort?

Färgen är vattenlöslig och försvinner i vanligt vatten eller i tvätten. Bollarna innehåller färgpigment och glukoslösning som är helt ofarlig. De har ett gelatinskal som vittrar sönder och försvinner när det regnar.

Kan man ha glasögon på sig under masken?

Ja, men inte för stora. Linser är att rekommendera.

Finns det dryck att köpa?

Ja, vi säljer läsk och vatten.

Fortet banan

Värd för Paintball-SM
1-2 aug 2015

Paintball-SM 2015

Vårt hemmalag som deltar i paintball-SM

Static

Samarbetspartners

www.poslada.com - Din festarrangör med lokaler i anslutning till banan www.paintball.se - Sveriges största forum för paintball som idrott och tävlingsgren